A pontyhorgászat jelenéről szóló vicces írást olvashatjátok az alábbiakban. Az iróniát nem nélkülöző cikkben képet kaphatunk hova tart a horgászat, és mennyire messze került az ember és természet kölcsönhatásától. Hi-tech, kutatás, elektronika... Hol van már a hagyományos horgászat...A cikk a Halmánián jelent meg.

III. Walter avagy a pontyhorgászat jővője

 

Írta admin Ekkor 2009 - április - 21
 
 

Angliában már csak így megy: ha valahol egy kapitális pontyot fognak, és visszahelyezik, a horgászok sorban állnak, hogy ők is fáraszthassák a rekord méretű halat. Bernd Kűchler megosztja velünk gondolatait a jövő pontyhorgászatáról.

 

Valahol Németországban, egy titkos és biztonságos helyen, találkozót szervezett a Rekordponty-horgászok Egyesületének vezetősége a helyzet megbeszélése céljából. A visszaszámlálás megkezdődött: ki szeretnék fogni Németország tíz legnagyobb pontyának egyikét, III. Waltert. „ felsége” már egy órája az etetett helyen tartózkodik - a halradar tanúsága szerint. A radar adatainak mwholdas vétele sima ügy. Az adatokat még egyszer összehasonlítják, majd megállapítják: ő az, III. Walter. A DNS-kód stimmel. A bevetés meg fog térülni, őfelsége - úgy tűnik - együttműködést mutat. Jelenleg 25,87 kilójával a ranglista 3. helyén áll, növekedési görbéje optimálisan megy felfelé, tehát III. Walter nemsokára az első lehet. 91 százalék a valószínűsége annak,hogy őfelsége ma kapni fog - ezt regisztrálta a számítógép. A team most a következő kérdést táplálja be: kell-e utánetetést végezni? Fontos kérdés, mert III. Walter elég lusta. A számítógép megerősíti, hogy őfelsége ma nem válogatós, minden tényező arra utal, hogy Walter továbbra is étvágyánál van. Új rekordsúlyát már elérte, 18.47 órakor 25,97 kilót nyomott.

walter

Utasítás fentről

A főparancsnokságról utasítás érkezik: még 65 gramm bojlit kell utánetetni, kétperces időközönként hármat-hármat - ez tartja Waltert a céltartományban. Kiszámították, hogy 65 gramm elég az új rekord, a 26 kiló áttépéséhez - a fárasztás alatti súlyveszteség figyelembevételével. A közjegyzőt 21 órára hívták, a bulvárlap újságírója is már úton van. A televíziós csapat készen áll, a csónak is rendben. (Most nem ismétlődhet meg, ami a múltkor történt a Pontyhorgász Szövetség tökfilkóival, akik V. Suzanne-t akarták kifogni. Nem volt csónak, így Suzanne-t elvesztették. A szponzor igencsak zokon vette a történteket, a Pontyhorgász Szövetségnek még komoly gondjai lesznek emiatt…) A csapatvezető felhívja emberei figyelmét, hogy sapkájukon a támogató cég felirata rendesen álljon, különben jó kis bevételtől eshetnek el. Időközben megérkeznek a legújabb információk: a légnyomás néhány millibart esett, de remélhetőleg nem csökken tovább, III. Walter ugyanis érzékenyen reagál az ilyesmire. A vezetés gyorsan dönt: az akciót korábban kell kezdeni! 19.56kor a csalibojlit 90 centivel III. Walter fölé dobják be.

Nem kell félni a gömbölyű golyóktól

Amint azt előre kiszámították, Walter célirányosan a csalihoz úszik. A tésztakeverék kémiai összetételének köszönhetően nem fél a golyóbisoktól - negatív tapasztalatai ellenére sem. A kapás 19.49-kor következik be. Egy segítő a csapatból csónakba ül, két másik a szákoláshoz készülődik, a negyedik egy számítógépen keresztül tartja a kapcsolatot a főparancsnoksággal. Magát a fárasztást az a csapattag végzi, aki a marketing-tanácsadó szerint a legelőnyösebb külső tulajdonságokkal rendelkezik, ma már éppúgy meg kell felelni a horgászcikk-készítő és etetőanyag-gyártó cégek elvárásainak, mint a magán tévé-állomások igényeinek. Amíg a forgatócsoport dolgozik, a bulvárlap fotósa vég nélkül készíti a képeket. 20.08-kor minden készen áll a szákoláshoz. A kiemelés után őfelsége gyorsan kap egy injekciót, nehogy elgyengüljön - mint legutóbb Harry. Mindannyian izgatottan várják a mérlegelés eredményét. Ez még nem hivatalos, 21 órakor, amikor megérkezik a közjegyző, majd újra kell mérlegelni - ezt írja elő a Rekord Szövetség szabályzata. III. Walter pontosan 26,01 kilót nyom, a súlyt remélhetőleg 21 óráig tartani is fogja. Mindenki elégedett, a kísérlet sikerült; leginkább annak a tv-csatornának a vezetője boldog, amelyik a következő öt évre megvásárolta a kizárólagos közvetítési jogokat III. Walterre. (A konkurencia erre II. Jessicával sem tud majd visszavágni, ő ugyanis csak a ranglista 12. helyén áll.) 21.15-kor III. Waltert fertőtlenítő kezelés után kíméletesen visszahelyezik természetes közegébe, elvégre a „tőkével” óvatosan kell bánni. Szinte elképzelhetetlen, hogy néhány évvel ezelőtt az emberek még pontyot ettek…

forrás: WWW.HALMANIA.HU

A bejegyzés trackback címe:

https://mitfogta.blog.hu/api/trackback/id/tr381118963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása