Nos belevágva a közepébe, azzal indítanám ezt a kis beszámolót, hogy ez  volt az a horgásznap, amelyet ha elmesélnek, nem, vagy csak fenntartásokkal hiszek el. A horgászember hajlamos felnagyítani tetteit, több és nagyobb halat bevallani, és színesebben elmesélni a horgásztörténeteket, a közönség szórakoztatására. Ebben az esetben higyjetek nekem, a sztori az utolsó szóig igaz. Hozzáteszem, utólag és leírva bizonyos, hogy nem kapjátok majd vissza annak a pecának a hangulatát, de megpróbálom elmesélni életünk egyik legjobb, legizgalmasabb és legeredményesebb horgászatának történetét.

 

Szerző: TSK

12 komment

Balatoni keszegezés

2012.08.10. 11:34

PIC_2511.JPGLementünk három napra a Balatonra, családostól. Így első sorban nem a horgászatról szóltak a napok, viszont mindkét estét kint kellett töltenem a parton. Ebből nem engedtem. Nagyon ritkán horgászom pickerrel, sőt eleve békés halra ritkán horgászom, de a magyar tengeren ez az optimális. A fogási esély így a legnagyobb.

 

Csak úgy...

2012.08.02. 09:50

Trillek, legyek, balinok...

2012.07.15. 15:30

PIC_2483(1).JPGHát jó régen írtunk. És hogy miért? Saját nevemben beszélhetek csak. Hihetetlen, de a Duna egészen idáig szinte folyamatosan, meghorgászhatatlanul magas volt. És már július közepét írjuk... Lassan-lassan itt a nyár vége is, és mit mondhatnék? A helyi horgászok, és a halász is panaszkodik, de saját tapasztalatból is azt kell mondjam, a Duna idén nem ugyanaz a víz... És itt nem a népi bölcsesség mondanivalójára gondolok, miszerint "kétszer nem léphetünk ugyanabba a folyóba." Nem ragozom, bízok a szebb jövőben, addig pedig egyszerűen csak elmesélem az elmúlt két végig pergetett alkalom történéseit. 

Teliholdas menyhalas!

2011.12.12. 16:52

 
December 10-e. 110 évvel ezelőtt ezen a napon adták át az első Nobel-díjat Stockholmban, méghozzá egy megosztott béke Nobel-díj formájában. Hát, amikor délután három óra körül megérkeztem az öreg folyó partjára, mindenben reménykedtem, csak abban nem, hogy a szerelékeim béke Nobel-díjasként fognak nyugodni érintetlenül az áramlatban, az elkövetkezendő órákban.

Őszi rablók társasága

2011.11.19. 16:10

Idén is egyik napról a másikra azon vettem észre magam, hogy a hajnalok egyre csípősebbek, az esték egyre hidegebbek, és a nappali horgászatra is eggyel több meleg ruhát kellene bekészíteni, mint néhány héttel korábban. Újra beköszöntött az ősz. Az ősz, az elmúlás évszaka. Ahogy telnek az évek, a természet egyre gyorsabban ölt magára új ruhát, s egyre rövidebb átmenettel csöppenünk bele az éppen következő évszakba. Amikor ezeket a sorokat írom, már az idei tél mutatja árnyékát a fák hófehér dérrel borított ágain. A 3 °C fok körüli nappali, és 0 °C fok alatti éjjeli átlaghőmérsékletek is azt mutatja, megérkezett a leghidegebb évszakunk.

Mikor még Pécshez kötött a munkám, hetente kellett lejárnom Baranya megyének egy elhagyott szegletébe. Szinte már „isten háta mögött 2 lépéssel”, a Dráva árvízi gátja mentén. Ez a vadregényes hely a Dráva közvetlen közelében található meg Vajszlótól alig 10 km-re, a Duna-Dráva Nemzeti Parkkal közvetlenül határos területen.

 

„Vadriasztós” éjszakai

2011.05.16. 18:42

Még mielőtt bármiféle modern éjjeli riasztó eszközre gondolnátok – ahogyan azt először én is tettem, mikor meghallottam a két kolléga beszélgetését – csalódást kell, hogy okozzak, nem ilyesmiről van szó. A szombati éjszaka után ugyanis kiderült, az emberes horkolásnál nincs hatásosabb vadriasztó, egyben horgásztárs ébren tartó módszer sem! És erről Sanyi barátunk rendületlenül gondoskodott, akivel korábban csak futólag találkoztam. Ellenben hallottunk már egymásról egyet, s mást, így nem titkolom, vártam már egy közös horgászatot.

- Szevasz! Na, megindultak már?

- Ááá, semmi. Lent voltunk tegnap is hárman egész délután, és egy kapás nem volt.

- Hmm. Nem értem, az idő jó, a hőmérséklet megfelelő, tavaly ilyenkor már...

- Nem tudom, hol lehetnek idén. Mindegy, próbálkozunk.

 

 

Horgászat a PV-TV-vel

2011.02.28. 21:34

 

 

 

http://pv-tv.tv/hungarian/?p=9466

Hamarosan jön a videó! :)

 

 o</:-)>

1-1

2010.12.03. 19:02

Péntek délelőtt 11:30. Robogok hazafelé, szeretnék dél körül kiérni a tóhoz. A hőmérséklet 1-3 fok között mozog, de három nap folyamatos eső után végre elállt az égi áldás. Ideje pergetni egyet. Előző nap beszereztem néhány ígéretes, ezüstös színű gumihalat, alig vártam hogy próbára "dobjam" őket. 12:15 körül kiérek. Szokásosan, a tó sekélyese felől haladok a mély víz felé.

Délutáni pergetés

2010.11.15. 22:43

Hétfőre szabadnapot vettem ki hivatalos dolgok elintézésére. Gondoltam elviszi az egész napomat a bürokrácia, de szerencsére mégsem így lett. Dél körül csörögtem Emil barátomnak, hogy társulna-e hozzám egy gyors délutáni pergetésre. Gyors, merthogy sajnos négy óra után pár perccel napnyugta, ami egyben a horgásznap végét is jelenti a tavon.

"...hol méz, hol áfonya..."

2010.08.11. 09:46

Az elmúlt másfél hétre kivettem -jól megérdemelt- szabadságomat, ezért több napot is a kökényi horgászatnak szentelhettem. Ezúttal a békés halakat vettem-vettük célba, több alkalommal Balázzsal, s egyszer Miki is csatlakozott. Sajnos Acóval pont elkerültük egymást, de jön még kutyára... Először prózai oknál fogva kezdtem el a növényevők becserkészését, mégpedig, hogy területi engedélyemben limitálva van a megtartható ragadozók száma. Na jó, akkor fogjunk amurt. Azt nagyon szeretem. Aztán, elkezdtem bevásárolni, előkészülni, s végül újra átélni a megunhatatlan izgalmakat. A botvivős kapást, a nyeletőfék visítását. Rájöttem, mennyire szeretek békés halakra is horgászni. Főleg amurra.

IdeklikK Tibik! :D

2010.07.28. 17:08

 http://www.origo.hu/sport/focivilag/20100727-az-izlandi-stjarnan-csapatanak-jatekosai-nagyon-vicces-goloromot-talaltak-ki.html

Kovácszénája ReLoaded

2010.06.27. 11:49

 stokingz: 20100612093Kovácszánája mindíg vonzza az embert. Bár a bédára terveztük az idei túránkat, ezt az árvíz megakadályozta, így egyből jött az ötlet, ismételjük meg a tavalyit. Összebeszéltünk tehát és bár nem tisztán a tavalyi felállásban(Acó nem volt, Miki, és Balázs betársult), de szombat hajnalban már a tóparton talált minket a felkelő nap. Előtte persze készülődés ötletelés ahogy szokott, kukoricafőzés, etetőanyag gyártás, sörözés....

Szerző: TSK

1 komment

"Vanília Égbolt"

2010.06.26. 14:03

Tegnap ismét kimentünk éjszakaira Balázzsal, aki most már szokás kísérőmmé kezd válni a kökényi horgászatok során. Korán, még délután kiértünk, mert hát csalihalat kell fogni éjjelre. Természetesen ragadozók vannak a célkeresztben. Light pickerrel, hagyományos feeder-kosaras szerelékkel kárászozom, (vagyis csak kárászoznék, mert nem jön az egész tavon, nem tudjuk miért) mellette spicc bot. Sokáig semmi, csak szél. Lóg az eső lába is. Nem baj, lényeg hogy kint vagyunk. A szélfogó sátor felállítása után azonnal pattan az első sör, így nyugodtan gyönyörködünk az ismerős tájban.

TIBI-K-E-MÉNY-MA-G

2010.06.09. 16:35

Találtam egy képet ahogy nézegettem a fényképezőt... :D:D:D Originál.

Hol vanna a snecik?

2010.06.06. 12:15

Érdekes éjjelt tudhatok a hátam mögött. Az óriási esőzések után tegnap, kis kihagyás után kimentem újra Kökénybe. Délután ötre már lent voltam a parton, picker a fűzfa elé csonti pufival. Kárász a cél, csalihalnak. Nem jön. Semennyire. Kapás sincs. Beüzemelem a spiccbotot, de sneci sincs a környéken. Néma, és tükörsima a víz. Az előző hetek viharainak nyomát magán vilesi a tó.

Harcsából süllők

2010.05.02. 11:49

Alig vártam már, hogy eljöjjön április 30-a. Az éjszakai horgászat ugyanis ettől kezdve megengedett jónéhány tavon, így kedvenc vizemen is. Mellette a süllő tilalom is véget ért. Első sorban harcsára pályáztam, bár a holdállás nem volt kedvező (13 fokos telihold). Ezért is csak egy szerlék ment a bajszosra, másik a majdani süllők reményében. Cimborámmal néhány nappal előtte egyeztettünk, jön velem, de csak nézőként. Még csak most ismerkedik a horgászattal, de úgy néz ki , hosszú távú kapcsolat lesz belőle.

Budapesti zöld: Háros

2010.04.24. 08:29

stokingz: 20100418016

Régóta érett már hogy rááljak a helyi vizekre, de eddig csak egy város közepi rövid téli pergetés jött össze. Múlt hétvégén csalfán, Tibik nélkül indultam neki, és nem kis meglepetés ért, amikor ráleltem erre a helyre. Állíthatom, vidékhez szokott Tibor barátaim is rácsodálkoznának...

Szerző: TSK

4 komment

Elkezdődött

2010.04.22. 17:36

Szombat délután kettő óra. Egy nem várt esemény miatt el kellett halasztanom az egész napra tervezett horgászatot, így csak most hívom Balázs cimborámat. Ahogy azt korábban megbeszéltük, csörgök ha indulhatunk, velem tart a mai pecában. Fél háromkor felveszem a házuk előtt, irány a közeli angol multi, majd robogunk is a tó felé. Az idő napsütéses, de eléggé szeles. Nem baj, a korábban kiszemelt helyre megyünk, ha törik, ha szakad. A parton gyors kérdés egy helyi sporttárshoz aki a megcélzott szakasz irányából jött:

- "Van valami mozgás?"

Pogány végre jóidőben

2010.04.17. 15:16

Társak híján egyedül vágtam neki ezúttal a szerintem csodás pogányi tónak. No nem azért, mert nem szeret senki (bízom benne), hanem mindenki elfoglalt. Márk "Tibi" jött volna, de nemrég váltott éves jegyet Malomvölgy 1-re, nekem meg Pogányba húz a jegyem. Egyikünk sem akarta elhagyni a haza pályát így csak telefonon tartottuk a kapcsolatot.

 

 

Szerző: Aco

1 komment

Hosszúra nyúlt tervezgetés után - mikor végre emberi időben mind a ketten ráértünk Márkkal - ellátogattunk az ABSF nemrég nyílt kiskereskedelmi egységébe. Az üzlet a Nyugati elkerülő út 6-os út felőli részén (a konzumhölgyek utáni kereszteződés) a volt vízmű telephelyen van.

 

 

Szerző: Aco

1 komment

Szeles Szőke

2010.04.04. 11:45

stokingz: 20100320005

Sokáig húzódott az első Tibipeca, már majdnem kimentünk, amikor újra leesett a hó. A szokásos görcsönyi helyszín is megváltozott, így sajnos nem mondható hagyományosnak a késői évkezdés. Jómagam meg kell fontoljam, mikor indulok meg a fővárosból, hiszen az utazással megsokszorozódtak a költségeim, így igyekszem olyan napon lejutni a Tibikhez pecázni, hogy az kellemes legyen, és minden tökéletesen működhessen. Ez ugye később tönkretehető, ha például, mint előző cikkemben meséltem, öbbet iszunk a kelleténél, de más tényezők is belerondíthatnak az eltervezett hibátlan horgászélménybe.

Szerző: TSK

5 komment

Halat öltem

2010.03.15. 09:36

stokingz: 06-09-09 1419

-=Megtaláltam a fotókat, így érdemesnek tartom ezekkel kiegészítve újra publikálni ezt a remek élményt(a fotók nagyíthatók)=- 

A főcím olvastán a C&R kollégák most szívükhöz kapnak, pedig igen halat öltem, nem is egyet. Rögtön kettőt. És a Márk is megtette. Elvetemült gyilkosok vagyunk, és egyáltalán nem szégyelljük magunkat! Ha lehet újra megtesszük...Olvassátok vérengzésünk történetét.

Szerző: TSK

2 komment

Végre a parton...

2010.02.21. 09:37

A hosszú fagyok után egyszerűen nem bírtam a véremmel, ahogy beköszöntöttt 2 napja ez az enyhébb, néhol esős, néhol napsütéses, néhol felhős időjárás, útra is csábított. Néhány hete már új, finompergető botomat suhogtatom sokadszor a szobámban, hajtom az kis orsót, nézem hogy mozog a dob fel s alá. Kint mínuszok, de gondolatban már a parton vagyok, s kíváncsian várom, hogy fog összeszokni a felszerelés, az orsó hogy teszi  majd a zsinórt, a bottal mennyire érzem majd a medert, miként fog rezegni a spicc a wobbler veretése alatt. Arról nem beszélve, hogy egy erős koppintás, vagy ránehezülés után mikor szólal meg a szinte csilingelő hangú mikrofék...

Breaking NEWS!!!!

2010.01.31. 19:46

Breaking NEWS!!!

Márk híres médiasztár lett, csukájával bekerült a Magyar Horgász rekordlistájára. Gratulálunk neki, és persze magunknak, hisz a csapat magáénak érzi a sikert. 


 

Szerző: TSK

5 komment

Uborkaszezoni időkben gyakran megindul a horgászember képzelet a szép emlékek irányába. Mivel ínséges idők vannak ebben a hidegben, inkább készülünk az első pecákra. Így történt ez a mostani hétvégén is, amikor hazalátogattam szeretett szülővárosomba, és Tibiékkel alkohol bevitel segítségével edzettük télen elpuhult testünket és szellemünket, hogy később megálljuk a helyünket a parton is. Természetesen a horgászat volt a fő téma, és előkerültek a régi szép és kevésbé szép történetek. Így jött elő emez is... 

Szerző: TSK

3 komment

Hal(fej) preparálás

2010.01.16. 22:25

Kedves Tibik, kedves Vendégek! Ezúton szeretnék bemutatni Nektek egy hal-halfej tartósítási módszert. Ebben az esetben konkrétan trófea-készítési módszerről beszélek, amely véleményem szerint a legolcsóbb, és leg egyszerűbben kivitelezhető megoldás arra, hogy egy számunkra kedves fogáshoz tárgyi emlék is köthessen. Bizonyára sokatok számára ismert már a téma, ha valakinek viszont hasznos, esetleg új információkkal szolgálhatok, annak örülök. Ez mellett úgy gondolom, a Mi kis oldalunk is megérdemel egy preparálásról szóló fejezetet, a többi népszerű horgászattal foglalkozó portálhoz hasonlóan!
 
 

 

 

A wobblerek megszámlálhatatlan színben, alakban és méretben készülnek. Ahol az egyik nem válik be, a másik eredményes lehet. Csomók nélkül. A wobblerek műanyagból, fából vagy fémből készültműcsalik. Mindig megőrzik vízszintes helyzetüket, imbolyognak vagy fel-felugranak a vízen – másképp viselkednek, mint a saját tengelyük körül forgó, vagy felugráló körforgó és támolygó villantók. Általában egy darabból állnak, de vannak többrészes wobblerek is, amelyek mozgása határozottabb és jellegzetesebb. A wobblerek többsége beteg vagy sérült kishalat utánoz. Némelyik élénk színűre festett wobbler semmi konkrét élőlényre nem hasonlít, egyszerűen ösztönös támadást kell kiprovokálnia, de léteznek békák és egerek élethű másolatai is.

 

Egy is csuka gasztronómia

2010.01.07. 12:43

 

 

 A múltkor volt szerencsém megfogni egy gyönyörű csukát, melyet nem a C&R elve előtt hajlongva engedtem vissza, hanem - a nyár végi „Stoki és a süllő esetéhez hasonlóan ősi ösztönös módon a konyhaasztalra képzeltem, méghozzá gyönyörű ,barnára pirult szalonnával, és egyéb ízfokozókkal megtűzdelt patkók képében!

Horgászbörze újpest

2010.01.07. 12:30

 Horgászbörze - Használt horgászcikk vásár

2010 Február 07. (vasárnap) 9-12 óráig

Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház

Cím : Budapest IV. kerület István út 17-19.

A 3 metró végállomásánál, Újpest központban, a Polgármesteri Hivatallal szemben.

Információ és Eladói asztalfoglalás:

Juhász Attila Tel: 06-30/24-00-213

 

Sebfertőtlenítő halaknak avagy hogyan húznak ki a zsebünkből több ezret pár száz forintos dologért és mi is lakozik az egész mögött ! Először is leszegezném hogy amit a horgászboltok árulnak sebfertőtlenítőket jók és hasznos dolgok, használja mindenki úgy ahogy kedve tartja….

Szerző: TSK

2 komment

Kedves olvasóink, és Tibik!

Megragadom az alkalmat, és elbúcsúzom itt is ettől az évtől. Remélem mindenkinek jutott annyi horgászélmény, amennyivel kibírta a telet. Bár szerencsés időjárás volt, akár ki sem kellett hagyni. Nekem sajnos az őszi-téli időszak horgászat szempontjából szerényre sikerült. Mivel székhelyemet átköltöztettem székesfővárosunkba, a beilleszkedés, költözködés, sajnos elvette az időm nagy részét, így horgászatra alig maradt időm. Nade majd jövőre. Hiszen a környék bővelkedik a jó vizekben, nekem meg már viszket is a tenyerem, hogy rápályázzak a Duna márnáira, menyhalaira, süllőire, a környező csatornák pontyaira, amúrjaira, dévérjeire, csukáira. Sajnos Tibi barátaimtól földrajzilag elszakadtam, de remélem ez mégjobban összehoz minket, és még értékesebbé teszi majd azt a páralkalmat, amikor együtt lógathatunk. Érdekes kihívásoknak nézek elébe, bele kell tanulnom a folyami horgászat rejtelmeibe, ami számomra teljesen ismeretlen terep. A kapcsolatokat már felvettem, lesz kivel mennem, amint kiváltom az államit, remélem a parton talál a január. Addig is ábrándozzunk az eljövendő pecákról, és fogyasszuk a halat gyakran...

 

Boldog újévet 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HO-HO-HO-HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! :)

Márk

Pogányi pontyok

2009.12.04. 14:10

Sziasztok!

Tegnap leugrottunk Pogányba pecázni egyet Gázs batátommal. Rabló sajnos nem jött, egy süllő kapásom volt egész nap ami útközben lemaradt... Viszont 3 ponttyal zártuk a napot: ~ 1.3, 1.8, 2.2 kg. Igaz nem nagyok, de aki így decemberben (!) szeretné saját maga megfogni a karácsonyi hallére valót, esélye most még van rá a gáthoz közeli mélyebb részeken! Érdekes, hogy sima csemege kukoricára jöttek csak, az élő csalis vagy azzal kombinált szerelékek nem érdekelték őket. (Kivéve egy majd kilós kárászt, ami megemelt pellettre jött!)

 

Gyerünk a vízre!

2009.11.21. 20:35

Kedves Tibik! Végre kész a cikk, remélem örömötöket lelitem majd benne! :) Valamikor a közeljövőben össze kéne már  újra rázódnunk, és elmenni egy jó kis közös süllőzésre - csukázásra valahova! Hmm?

 

November 6-án négy napra leugrott Pécsre Marics Attila pesti barátom látogatóba. Már korábban elterveztük, hogy a nálunk töltött négy nap programja nem csak a „buli-pia-punnyadás” lesz, hanem beiktatunk egy jó kis őszi csukázást is! A november 9-i hétfőre első sorban a péntek és szombat esti bulik, valamint azokat követő másnapok miatt esett a választás, de az időjárás-előrejelzés is ekkorra vált ígéretessé. A kettős fronthatású hétvégi napok után, de még a kedden beálló hidegfront előtt kellemes, napos időt jósoltak!

Horgászviccek (Halmánia)

2009.09.29. 12:50


Teljes méretű kép megtekintése
 
Mivel sajnos horgászni nem jutottam el az elmúlt héten, node ezen a héten becserkésszök a majláthi tavat, sajnos csak mellék bejegyzéseim vannak. Itt van például ez is, a halmániáról, olvassátok, mulassatok...

Hullócsillagok alatt...

2009.09.02. 16:05

Augusztus 12-én több megbeszélés, és elhalasztás után végre eljutottam egy közös éjszakai horgászatra Domina Péter barátommal, aki volt földrajzos csoporttársam, és egyben a szigetvári kántor. Az este érdekességének többek közt az is ígérkezett, hogy a Föld felett elhaladó Perseida meteorraj legerősebb hullását erre az éjszakára ígérték, így reményeink szerint emlékezetes estének nézhettünk elébe. Petya általában nem horgászik, csak társaságként van jelen. Ez most is így volt. Választásunk a Görcsönyi tóra esett. A döntés egy pillanat eredménye volt, miután a tó honlapját fürkészve megakadt a szemem az „augusztus 1-én nagyméretű afrikai harcsa-telepítés” kiíráson. Főleg ragadozó halakat kedvelő horgász lévén néhány napja ruháztam be egy harcsás felszerelésbe, melyet reményeim szerint így alkalmam adódhat majd először élesben is kipróbálni. Így is lett…

Sziasztok!

Felraktam a múltkori kozármislenyi "érdekes" horgászatkor készült képeket Stoki cikkéhez. Ha a halőrre nem is, az eredményre azért érdemes visszagondolni!

Üdv: Márk

Miért nem írunk?

2009.08.21. 18:46

Sziasztok!

Gondolom észrevettétek hogy a nyári szezonban, a korábban relatíve gyakori írásaink megfogyatkoztak. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy jómagam nem tudok kimenni pecázni, mert keveset vagyok otthon. Márkó meg Acó meg nem írták meg a saját történeteiket. Nekem az utóbbi két hétben két betlis sztorim lenne, ezeket nem tartom érdemesnek képernyőre vetni, ám Márknak több eredményes estéje volt, amit remélhetőleg mielébb elénk vog tárni. Tegnap kint voltunk amúgy görcsönyben. Jómagam az amúrt céloztam, és egy jó ideje erjesztett kukoricával próbálkoztam. Hiába. Sajnos a várt kapás nem jött be. Később átálltam afrikaira, de sajnos már későn. Márk fogott két afrikait, egy kilóst és egy kettőfelest, de este 11 után minden beállt, az egész tavon mozdítás sem volt. A nádszélről érdekes csobbanásokat, buffogásokat hallottunk, gyanítottuk, hoyg egy szürke ólálkodik és azért nem jön a hal, de amikor megtudtuk, hogy senki nem fogott, elvetettük az elvet. Ki tudja. Mindenesetre meglepő. Sebaj, két hét múlva ugyanitt...

Ötkor feladtuk. Meglepetésként ért azonban, hogy már nagyon hűvösek az éjszakák, meglehetősen lehűlt a levegő hajnalra.

 

Várjuk Márk cikkeit...

 

Üdv: Stoki

Afronéger Szénáján

2009.07.12. 12:39

A Kovácsszénájai tóba 2009. június 16.-án 573 kg súlyban afrikai harcsa telepítés történt. A halak 2-3 kg átlagsúlyúak, de akad 4-5 kg-os egyed is. A halakra telepítés után azonnal lehet horgászni, tilalom nincs rá.

Sziasztok, kicsit késve írom meg a kedd éjjeli mislenyi peca sztoriját, de javában zajlanak az érettségi vizsgák és nekünk, mint bizottságnak rengeteg feladat jut.  Így ez a mostani élménybeszámoló sem lesz túl szószátyár, pár sorban azért leírom, mi történt aznap éjjel.

Szerző: TSK

2 komment

Holnap Misleny

2009.06.15. 18:03

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, ez nagyrészt azért történhetett így, mert nem sok időm volt a pecával foglalkozni. A múltkor törött botomat is csak most vittem be cserére. Ám lassan itt a szünidő, már csak az érettségik vannak vissza, lazul a nadrágszíj és szerencsére mostantól sokkal több időm lesz a halakat kergetni. Holnap fel is kerekedünk, és megtámadjuk a rég nem látott mislenyi tavat. Már főzöm a kukoricát. Vaníliás és mandulás ízesítésben tálaljuk holnap Márkkal. Terv szerint este hét körül megyünk ki, és kihasználjuk a hétköznapi éjszaka nyugalmát. Remény szerint megint sikerrel járunk. A célhal: Amúr, ponty és afrikai harcsa. Persze az sem baj, ha más jön. Mi mindent megteszünk. A beszámolót szerdán délelőtt olvashatjátok majd. Addig is kitartás, és görbüljön annak, aki megteheti hogy elmegy pecázni.

Stoki

Szerző: TSK

2 komment

Kedves olvasó!

Méltán merül fel benned a kérdés, kik is ezek a Tibik? Hol horgásznak, mióta, mivel és miért? Erről mesélünk most neked.

Nos Tibik cspata egy baráti társaságból áll, akik egy ideje nagyrészt együtt kergetik a halakat. Székhelyünk Pécs szép városa, így nagyrészt a környéken horgászunk, a helyi tavakat látogatjuk. Van köztünk aki gyerekkora óta horgászik és van aki nem is olyan régen kezdte pikkelyes barátaink üzelmét. Ami közös, az a természet, a víz és a halfogás örömének szeretete. Ez nem egy amolyan "bojlis team" akik versenyekre járnak és a legmenőb cuccokkal nyomják. Mi "hobbihorgászok" vagyunk, és ezt büszkén vállaljuk, de amikor időnk adódik kilátogatunk a vízpartra akár együtt, akár külön, és aprítjuk kedvenc vizeink pikkelyes népét. Tervezünk, tanuljuk a természetet és rengeteg örömet találunk ebben a csodás sportban.  A csapat tagjai Acó papa, Fehérke, Márk és jómagam Stoki. Rólunk olvashattok egy kis bemutatkozást az alábbiakban. És hogy miért Tibik? A cikk végén erre is fény derül...

 

Szerző: TSK

4 komment

Fronthatás Görcsönyben

2009.05.27. 16:29

Kihasználva a héten talán utoljára jelenlevő jóidőt, kedden megcéloztuk a Görcsönyi tavat. Egész korai indulást terveztünk Fehérkével alias Tibi, mert előre jelezte, hogy csak délelőtt ér rá. Némi elalvásból fakadó (Tibi) 5-10 perces késlekedéssel elfoglaltuk helyünket a halőrház oldalán lévő erdősáv oltalma alatt. Fő célhalunk ezúttal az afrikai harcsa volt, ezért ennek megfelelően mindketten a szokott finomszerelékhez képest erősebbet raktunk össze. Ezúttal Tibi biztosította a halaknak való étket, jelesül csirkemájat, juhbeles virslit, pulykamell sonkát és egy adag berki gilisztát. A főhal mellett természetesen a ponty is szerepelt kiszemelt áldozataink között.

Szerző: Aco

3 komment

A hétvégén volt szerencsénk résztvenni Kedves barátom Tamás meghívására a Kadarkút melletti Alerán horgásztóra, ahonnan sok kellemes élménnyel, és remek fogással tértünk haza megfáradtan, ám büszkén, és örömmel, hogy az ország horgásztavainak egy újabb gyöngyszemét fedezhettük fel.

 

Hajnali ötkor már úton voltunk Kadarkút felé, és tervezgettük, hogy is fogjuk majd ki a tó összes halát. Előzetes információk alapján sok és nagy hal van, így jó eséllyel indulunk neki. Előző este már megfőztük a szárazkukoricát, ami az etetésünk fő stratégiája volt, így erre alapozva terveztük a pecát, Célhalunk a Ponty és az Amúr volt. Utóbbiból betliztünk, de a maradék fogás kárpótolt.

Szerző: TSK

4 komment

Rengeteg oka lehet, ha egy orvos páciensének a következő receptet írja fel: Horgászat hetente háromszor véli Axel Hoberg, a Német Természetgyógyász Szövetség tagja.